Tarih boyunca birçok
medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Mersin, önemli bir etkinliğe
daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip
olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği
ile bir kez daha görücüye çıkıyor.
2. Tarsus Gastronomi
Günleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve
Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile 2-3 Kasım tarihinde
herkesi Tarsus lezzetlerini keşfetmeye bekliyor.
‘Tarsus Gastronomi ve
Araştırma Günleri’ ile Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılmasının
yanı sıra tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş
yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için, Tarsus’ta sunulan günlük
hazır yemek tüketimi içerisinde modern sunumlar ve ticari uygulamalar ile
yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
2-3 Kasım tarihlerinde
düzenlenecek ‘2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde Tarsus’un bünyesinde
barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılırken birbirinden lezzetli
yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak.
Birçok ülkeden
katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve Türkiye’nin dört
bir yanından gelen akademisyenlerin katıldığı etkinlik ile Tarsus mutfağının
zenginlikleri gün yüzüne çıkacak.
Kültür ve tadım
gezilerinin yapılacağı ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ 2-3 Kasım tarihlerinde
vatandaşlara kapılarını açacak.
Saat 11.00-16.00
tarihleri arasında Kubat Paşa Medresesi önünde düzenlenecek olan etkinlikte
ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı
bulacak.
‘Tarsus
Gastronomi Ve Araştırma Günleri’nde Metro Gastro Dergisi Editörü Nilhan
Aras, Yazar-Gurme Levon Bağış, Gazeteci
Veysel Kavrayan, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Tuba Şatana, Akşam Gazetesi Ege
Bölgesi Müdürü Nedim Atilla, Yemek
Yazarı Aylin Öney Tan, Blogger Sinan Hamamsarılar, Digitürk Turkmax Gurmede
Program Yapımcısı-Yemek Fotoğrafçısı Nilay Örnek, Osmanlı Mutfak Tarihi Araştırmacısı
Marry Işın, Türsak Vakfı Yön. Kurulu Üyesi-Gastro Ekonomi Zirvesi
Yön.Kur.Başkanı Ebru Koralı, Film Yapımcısı Güner Koralı, Altın Portakal Ödüllü
Film Yapımcısı Serdar Temizkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi BaşkanıHülya Yıldız,
Feriye Lokantası İşletmecisi-Gastronomi Uzmanı Vedat Başaran, Ressam Serpil
Başaran, Sg İmalathane İşletmecisi Selda Güleç,
Sg İmalathane Şefi Cihan Gürkan, Food&Travel Dergisi Yemek Editörü
Gaye Şahin, Divan Hoteller Zinciri
Aşçıbaşısı GiancarloGottardo Marketing-StrategyAnd Creative Ömür Gözde, Reklam
–Moda-Portre Fotoğrafçısı Cem Talu, Gastreamag Dergisi Editörü Arzu Sak, Sofra
Dergisi Editörü Esra DüzdağTarsus Lezzetlerini keşfedecekler.
EmoticonEmoticon